GRATULERER MED DAGEN ALLE KVINNER! :)

Heisann!

Tenkte jeg skulle ha et lite innlegg idag hvor jeg gratulerer alle kvinner! For idag er det jo 8.mars og 8.mars er kvinnedagen. Tenkte å ta med litt fakta om kvinnedagen, for det er ikke så mange som vet at det er en nokså viktig dag i kvinners historie :

"Idéen om en internasjonal kvinnedag ble lansert i begynnelsen av forrige århundre i sammenheng med kvinners kamp for stemmerett og kvinnelige fagforeningers kamp for rettigheter. Kvinnedagen ble i utgangspunktet vedtatt som en nasjonal markering av det amerikanske sosialistpartiet i 1908, og den første markeringen ble avholdt 28. februar 1909. I 1910 ble den første internasjonale kvinnekonferansen avholdt i Jagtvei 69 (senere kjent som Ungdomshuset) i København, og den tyske marxisten Clara Zetkin fikk gjennomslag for å innføre en internasjonal kvinnedag den 8.mars. Den internasjonale kvinnedagen skulle være en kampdag for den sosialistiske kvinnebevegelsen, i første omgang som et redskap i kampen for kvinnelig stemmerett. Det påfølgende år ble dagen markert i Sveits, Tyskland, Østerrike og Danmark: En million kvinner demonstrerte.

I Norge ble kvinnedagen markert første gang i 1915. Da avholdt Kvinneforbundet i Arbeiderpartiet folkemøte for fred, og Alexandra Kollontai holdt tale i Oslo."


En million kvinner demonsterte for kvinnelig stemmerett i verden.


Kvinner har rett til like mye som menn har!


Så tenn et lys for kvinnedagen! :D Hehe, har holdt litt på med picasa gitt :O

HAR DU NOEN FORMENING OM KVINNEDAGEN? SYNES DU KVINNEDAGEN ER VIKTIG? :)

-PIFFA

________________________________________________________________________________________
HUSK Å BESØKE WWW.SIIREEN.BLOGG.NO! :)

 


Én kommentar

Malena

09.mar.2010 kl.19:30

Go kvinner :D

Kommenter dette innlegget

<
>
Anna

Anna

12, Trondheim

Velkommen til min blogg! :) Skal prøve å kommentere tilbake hos alle! ♥ TOPPLISTEN MIN ER IGANG! :) TA EN TITT UNDER "TOPPLISTE" I MENYEN, HVIS DU ØNSKER Å MELDE DEG PÅ ♥

Kategorier

Arkiv

hits